© Sichau + Walter Architekten

Ballhaus, Museumslandschaft

en | de | fr | no
City, Country Kassel, Germany
Client Hessisches Baumanagement
Architect Sichau & Walter Architekten
Services
Competition 2007, 2nd Prize

Within the restructuration of the museums landscape in Kassel, the State of Hesse plans to use the Ball house at the forecourt of the castle Wilhelmshöhe throughout the whole year as event space. The concept of Sichau & Walter Architekten from Fulda in collaboration with B+G was awarded the second prize.

A concept to meet the functional and historical building aspect needs should have been found during the competition. Furthermore the concept should be consistent with the overall ensemble of the castle’s plateau. The extension shouldn’t be as dominant as the Ball house in it’s form and manifestation.