© B+G

Residential Building Complex Freiherr vom Stein Straße

en | de | fr
City, Country Frankfurt, Germany
Year 2003–2006
Client Unmüssig
Architect Landes & Partner
Services Structural Engineering
Facts GFA: 8,395 m² | Gross volume: 31,526 m³ | Flats: 52

This project consists of a five-storey residential building complex located in Frankfurt. Three apartment buildings separated by expansion joints are built on a common basement. The basement which has a larger floor area than the buildings above is planned without any construction joints.

The design of the façade and the floor layouts of the apartment houses are based on the Wilhelminian style of Frankfurt’s Westend: Juliet Balconies, high ceilings, spacious kitchens and halls, double-wing doors, patios, terraces and spacious internal stairways with skylights.