© NOX Architekten

Son-o-Haus

en | de | fr | no
City, Country Son en Breugel, Netherlands
Year 2003–2004
Client Industrieschap Ekkersrijt
Architect NOX Architekten
Services

Located in a a large industrial park the Son-O-House is a public pavilion where visitors can sit around, eat their lunch and have meetings, surrounded by IT-related companies.

The structure is both an architectural and a sound installation that allows people to not just hear sound in a musical structure, but also to participate in the composition of the sound. It is an instrument, score and studio at the same time.

The structure is derived from typical action-landscapes that develop in a house: a fabric of larger scale bodily movements in a corridor or room, together with smaller scale movements around a sink or a drawer.