© Fernando Javier Urquijo

Le Nouveau Carreau du Temple

en | de | fr | nl
City, Country Parijs, Frankrijk
Year 2006–2014
Client City of Paris, France
Architect Studio Milou
Services Structural engineering
Facts 9,136 m² | 9,045 m² | Certificate:
Awards Prix spécial du jury du magazine Acier n°11 - 12/2015, Prix spécial du jury du magazine Acier n°11 - 12/2015 | Premier prix des Trophées Bois Île-de-France 2014 dans la catégorie aménagement intérieur., Premier prix des Trophées Bois Île-de-France 2014

Carreau du Temple ligt in het derde arrondissement van Parijs en is gerestaureerd en gerenoveerd door de stad Parijs. Het gebouw bestaat uit een markthal van 4000 m². Het werd gebouwd in 1865 en is een uitzonderlijk voorbeeld van de 19e-eeuwse industriële glas- en ijzerarchitectuur.

Het project bestaat uit het maken van twee kelderverdiepingen, een multifunctionele hal en drie kantoorverdiepingen. De ondergrondse niveaus huisvesten sportfaciliteiten, studio's en technische ruimtes. De grote hal kreeg een nieuw ontwerp en het gegalvaniseerde dak werd vernieuwd om te voldoen aan zowel technische als akoestische normen.

Naast de energetische en structurele opwaardering moest er ook rekening worden gehouden met archeologische aspecten: opgravingen in een eerdere bouwlaag (het oude tempeliersklooster) moesten mogelijk worden gemaakt en in de planning worden opgenomen. Dit resulteerde in een complex bouwproces bestaande uit ontmanteling, latere installaties, veiligstellen van de bestaande structuur, archeologische opgravingen, geleidelijke aanpassingen, gedeeltelijke vervanging van de historische structuur, restauratie van de gebouwschil en binnen afwerking.

Structural Engineering
Herbestemming
Uitbreiding
Cultureel
Staal
Planning
© B+G
Construction
© Fernando Javier Urquijo
Completion
© Fernando Javier Urquijo